English

Fodor Residence_Budapest

 

4 LAKÁSOS  VILLÁK A FODOR UTCÁBAN

PANORÁMA

Az telek rendkívül jó fekvése a penthouse szintekről nagyszerű  kitekintést nyújt. Az épületek pozíciója és tájolása, illetve belső elrendezése lehetővé teszi a panoráma felé eső homlokzatok minél nagyobb arányú megnyitását, korszerű, mélyen üvegezett nyílászárókkal.A forgalmas Fodor utca felé zárt homlokzattal  fordul  az épület.A telek felső részében  gépkocsilifttel megoldott a pincei parkolók megközelítése, míg az alsó telekrészen terep alá sűllyeszett rámpák kötik össze az utcát és a pinceszintet.

VILLAÉPÍTÉSZET

A terület 5 épületből  álló, összefüggő fejlesztés része, mely egységes koncepció mentén alakítja ki a területre jellemző, parkos villákból álló együttest. Az egyes házak a megrendelői igények és az építészeti arculat változatossága miatt kis mértékben eltérnek, mind külső, mind belső kialakításban.Az épületek formálása homogén vakolatarchitektúrával, nagyméretű erkély és  teraszelemekkel történik.

BELSŐ ZÖLDFELÜLET

Az épületek elhelyezkedése egy jól védett, belső zöld területet hoz létre, ami a kilátástól eleső földszinti lakások értékét növeli, továbbá lehetőséget nyújt a kertkapcsolat nélküli felső szinti lakások számára a terület parkos jellegéből fakadó előnyök kihasználására.Az egyes ingatlanrészek kertépítészeti kialakítása egybefüggő, kerítés nélküli, egységesen kezelt zöld parkot eredményez.A védett fák megőrzése mellett a Gyimes utcai két teleknél (A1 és A2)a meglévő gesztenyesorból minél több fát kívántunk az épületek  megfelelő telepítésével megmenteni .

 

 

Látványterv a Gyimes utca felől

Tervező: Vincze László DLA
Munkatárs: Bánáti Bodó
Látványterv: Császár Szabolcs
Gépészeti tervező: PhQ Kft. - Sor Zoltán, Csőke Tamás, Kiss József
Elektromos tervező: BATI-VILL Mészáros Balázs
Statikai tervező: MUTULUS-Balázs Géza
Épületszerkezetek: JAHODA_PÁRICSY _Páricsy Zoltán
Kerttervezés: ÉGIG ÉRŐ FŰ  Bán Karolin
Közlekedés: Rhorer Ádám
Felvonó LIFTTECHNIKA Benka Csaba
Tervezés 2018