English

12 lakásos társasház-Óbuda

 

A lakásokhoz biztosítandó parkolókat  a telek szélességi adottságai miatt a pinceszinten csak gazdaságtalan és nagy helyigényű rámpával lehet kialakítani. Ebből következik, hogy a földszinten helyeztük el a lakásokhoz biztosított  parkolókat. A parkolókon és behajtón kívül csak a lépcsőház-lift és a köré szervezett bejárati és tároló blokkok kapnak ezen a szinten helyet .
Beruházói cél a többfajta lakástípus kialakítása,valamint az egyéni  vevői igények alapján a kis lakások összevonása,vagy a nagyobbak osztása. Preferenciaként kezeltük minden lakás esetében az erkélyt, vagy teraszt.
Az épület pince, földszint ,3 emelet, valamint tetőtér beépítésű.
A tetőtérben az egyik lakás belső kétszintes kialakítású.
A homlokzati falszerkezeten  világos szürke  kisméretű téglaburkolatot kombinálunk fehér festett betonfelületekkel.
A tető héjalása tekintettel a tetőtéri beépítésre a biztonság növelése céljából  állókorcos fémlemez burkolat- PREFA aluminium lemezből anyagból készül.
Korlátok hegesztett acélpálcás mázolt szerkezetek.
A nyílászárók háromrétegű üvegezéssel, műanyag profilokkal készülnek. A nagyméretű üvegezett ajtók a terasz kapcsolatoknál kiemelő-toló vasalattal mozgathatók.
Az utcai homlokzaton opcionálisan külső textil roletta árnyékolókat javaslunk beépíteni, vagy azok későbbi elhelyezéséhez  a  szerkezetben a helyet biztosítani.
A földszinti utcafronti térelhatároló szerkezet hegesztett fém háló és terpesztett rács, melyre futónövényeket telepítünk (vadszőlő,repkény,borostyán).A pincefal visszahúzásával az utcai  telekhatárnál ennek a növényfalnak 40 cm szélességű teljes értékű földsávot biztosítunk.
A gépkocsi behajtó áttört fémszerkezetű billenő ajtó egyedi kivitelben.

 

 





Tervező: Vincze László DLA
Építész munkatárs: Frey Tamás,Bánáti Bodó,Szőke Zsófia
Épületgépészet: Kiss József-Sor Zoltán
Elektromos terv: Dorgai Károly
Statikai terv: László Viktor
Kertterv: Bán Karolin
Közlekedés: Rhórer Ádám
   
Tervezés: 2016
   
 Megbízó:  TEO  Kft.