English

Keyco Harkány

 

A fejlesztési, bővítési projekt a Thermál Hotel Harkány szállodaépület meglévő főépületének teljes építészeti, gépészeti korszerűsítését és az érvényben lévő új hotel stars szállodai követelményeknek megfelelő tartalmi, funkcionális kiegészítéseket foglal magába. A beruházás részét képezi a telek Keleti részén egy 21 apartmanházból álló szállodai rendeltetés kialakítása, melyet KEYCO HOUSE által tervezett és gyártott kompaktházakkal kíván beruházó megvalósítani. A KEYCO HOUSE által elkészített építészeti koncepció fejlesztését végezte irodánk szoros együttműködésben a KEYCO tervezőivel, technológusaival. Olyan előregyártott épületekről van szó, melyeket 95%-készültséggel teljes belsőépítészeti, épületgépészeti felszereltséggel gördítenek ki az üzemből és közúton szállítanak a helyszínre. A kulcsra kész előregyártás minimalizálni tudja a helyszíni munkákat és fix, garantálható építési költségeket jelent.

Igényes kertépítészeti eszközökkel, növénytelepítéssel válik a terület értékes parkká.

4star besorolású szállásépületek szabadonállóak. Két eltérő alaprajzú, nagyságú V1 (42,41 nm) és V2 (30,93 nm) típusból áll a 21 egységből kialakított apartmanház együttes.

Az épületek önálló konyha, nappali, háló és vizes helyiségeket foglalnak magukba, minden típusnál közvetlenül az épülethez csatlakozó pergolával fedett terasz tartozik.

Az épületek a KEYCO HOUSE balatonvilágosi üzemében előregyártással készülnek, közúti szállítással kerülnek az építési helyszínre. A helyszínen az épületeket két előregyártott főelem és egy nyaktag összeépítésével, kismértékű helyszíni munkával teszik beköltözhetővé. Szerkezete 8 és 10 cm vastag CLT fal tetőfödém és padlófödém elemekből áll. A réteges felépítésű falszerkezet kívülról Fundermax konpaktlemezzel burkolt. Az épületek csavaralapozásra kerülnek.

A fűtés-hűtést, használati melegvizet levegő-víz hőszivattyú szolgáltatja.

KEYCO HOUSE

 

 

 

Tervező KEYCO HOUSE + VINCZE & LÁSZLÓ KFT
 V+L Vincze László, Kerekes Dávid
KEYCO HOUSE Horváth Gábor, Schmideg András, Zsuga Norbert
Gépészet PhQ - Sor Zoltán - Kiss József
Elektromos tervező BatiVill- Mészáros Balázs
Tartószerkezet Pesta László
Látvány Császár Szabolcs
Tervezés éve 2021