English

Süllő utcai irodaház

 

SÜLLŐ IRODAHÁZ - Budapest, XIII.
KONCEPCIÓ

A tervezési terület Budapest XIII. kerület kiemelt városközponti környezetében,
a Váci út - Süllő utca - Visegrádi utcák által határolt tömbben helyezkedik el. A saroktelek a Váci út szervizútja, illetve a kétirányú Süllő utca felől közelíthető meg. Az ingatlan két telekre, illetve tömbre osztásával a beruházás szakaszolható, ütemezhető, külön-külön, de egyszerre is fejleszthető. Ugyanakkor építészetileg egységet képez, a két ütem megjelenésében azonos építészeti karaktert képvisel.
Mindhárom utcafronton a földszint és első emelet homlokzati síkjának 3,5 m-es visszahúzásával - ferde síkkal kialakított, kifelé dőlő portálszerkezetével az utcateret kiszélesítettük, így bővítve azt a közforgalom részére. Az így kiszélesített járdamező fák telepítését teszi lehetővé, felértékelve ezáltal a gyalogos sáv szerepét.
A további szintek homlokzatai tömbszerű, tömör parapetes ablaksávokkal kialakított felületek, melyeket több szint magas visszahúzott „negatív dobozokkal”/ üveg beharapásokkal tagoltunk. A 7. emelet 45°-os ferde behúzásával tör vissza a tömeg, mely fémlemez fedést kap.
A két tömbben összesen 46.000. nm alapterület beépítése tervezett.

tervező: Vincze  László DLA, Parádi Nelli 
építész munkatárs
Pintér Viola, Páczelt Péter
látványterv: Koncz Zoltán
tervezés: 2009