English

Fodor Residence_Budapest

 

PANORÁMA

Az építési hely rendkívül jó fekvése lehetőséget nyújt a penthouse szintekről való kitekintésre. Az épületek pozíciója és tájolása, illetve belső elrendezése lehetővé teszi a panoráma felé eső homlokzatok minél nagyobb arányú megnyitását, korszerű, mélyen üvegezett nyílászárókkal.

VILLAÉPÍTÉSZET 

A terület egy több házból álló, összefüggő fejlesztés része, mely egy egységes koncepció mentén alakítja ki a területre jellemző, parkos villákból álló együttest. Az egyes házak az egységes képen belül megrendelői igények és az építészeti arculat változatossága miatt kis mértékben eltérnek, mind külső, mind belső kialakításban.Fő tömgeformálási elemük a terepre illesztésből fakadó Északi és Déli homlokzat közötti egy szintnyi különbség,a nagyméretű ,lejtő irányba forduló penthouse szint.

BELSŐ ZÖLDFELÜLET

Az épületek elhelyezkedése egy jól védett, belső zöld területet hoz létre, ami a kilátástól eleső földszinti lakások értékét növeli, továbbá lehetőséget nyújt a kertkapcsolat nélküli felső szinti lakások számára a terület parkos jellegéből fakadó előnyök kihasználására.Az egyes ingatlanrészek kertépítészeti kialakítása egybefüggő, kerítés nélküli, egységesen kezelt zöld parkot eredményez.A védett fák (1+8 db) megőrzése mellett a Gyimes utcai két teleknél (A1 és A2)a meglévő gesztenyesorból minél több fát kívántunk az épületek  megfelelő telepítésel megmenteni .

Látványterv a Fodor utca felől





Tervező: Vincze László DLA
Munkatárs: Bánáti Bodó
Látványterv: Császár Szabolcs
Gépészeti tervező: PhQ Kft. - Sor Zoltán, Csőke Tamás, Kiss József
Elektromos tervező: BATI-VILL Mészáros Balázs
Statikai tervező: MUTULUS-Balázs Géza
Épületszerkezetek: JAHODA_PÁRICSY _Páricsy Zoltán
Kerttervezés: ÉGIG ÉRŐ FŰ  Bán Karolin
Közlekedés: Rhorer Ádám
Felvonó LIFTTECHNIKA Benka Csaba
Tervezés 2018