English

Green Resort Balatonfüred

 

GREEN RESORT BALATONFÜRED-BRÁZAY VILLA

Baltonfüred keleti részén található  néhai  Brázay Zoltán likőrgyáros villája majd  4 ha -os területen.A szocialista érában felső pártvezetők balatoni  üdülőjeként üzemelt egészen a 80-as évek végéig, mikor is bezárták.Ezt követően többszörös tulajdonoscserén ment keresztül,a magára hagyott  villa épület ma már teljesen lepusztult állapotban van,várja a jobb időket.
A terület hasznosítására  készítettük el 2014 nyarán a beépítési koncepciótervet.
A területet három részre tagoltuk .
Felső részen  öregek otthona valósulhatna meg,a fejlesztés későbbi ütemében.
A Brázay villa felújításával, rekonstrukciójával  egy szolgáltató ház és park kiépítése tervezett a következő építési ütemebn.
A Green Resort apartman házak a fejlesztés első ütemében  jön létre, a jelen koncepció tárgya ezena beépítés  átgondolása,javaslattétele.
A koncepcióterv által felhasznált alsó rész területe összesen: 19.780 nm
Telekegységek: 8 db 2472 nm egységes méretű társasházi telkek,mely magában foglalja a belső szervizút nyomvonalát és szükséges parkolókat!
Társasház földszinti beépítése egy telken: 424 nm
A koncepció főbb elemei a következők:
a fejlesztő által javasolt telekosztásokat vettük alapul: 2000 m2
minden lakásból rálátás a Balatonra.
ütemezhető építés
optimális belső úthálózat, szervizút helyének kijelölése : a telek középtengelyében
parkolókat az igények szerint közvetlenül a szervizútra merőlegesen adjuk meg
az épületek megközelítése, feltárása a parkolókhoz közel alakul ki
az épületek az úttól közel azonos távolságban kapnak helyet,így igazságos és kiegyensúlyozott a zajterhelés
minden lakáshoz, a lakások előtt teraszokat,erkélyeket vezetünk végig. A belső és külső tereket mélyen üvegezett tolóajtókkal lehet összenyitni.
a háromszög szerkesztésből adódóan egy társasházon belül a lakásokból nincs zavaró átlátás a szomszédokra
a terepszint alá kerülő bejárati zónán belül igények szerint tároló és gépészeti kiegészítő helyiségek kialakíthatóak
a kiemelt,konzolos szerkesztésnek köszönhetően az épületbe történő megérkezéskor nincs belátás a földszinti lakásokba