English

Sóskút családi ház

 

Sóskút 1970-es években kiparcellázott területén található az építési telek.

A beépítés jellemzően szabadon álló, földszint plusz tetőtér beépítésű.A telek övezeti előríása oldalhatáros beépítést ír elő.A keskeny és hosszú telek jelentősen befolyásolta az alaprajzi formát. A telepítésnél fő szempont volt a keleti oldalon egy értékes kertsáv kialakítása, ugyanakkor a szomszéd épülettől való minél nagyobb távolság elérése. Egy hossztengelyre felfűzött, keskenyebb alaprajzi kontúr tudta teljesíteni ezeket a feltételeket, így került az utcafronra a nappali a fedett nyitott terasszal, mőgé sorolódva a konyha étkező.A hálóhelyiségek a hátsó traktusba kerültek.Az alacsony hajlásszögű magastető fémlemez fedéssel készül.

Külön figyelmet szentelt az építtető a déli terasz és üvegezett felületek árnyékolására.

Tervező: Vincze László DLA
Építész munkatárs Kerekes Dávid
Tervezés éve 2022

 

 

 

 

Helyszínrajz, telepítés

Földszinti alaprajz

Metszet

Keleti homlokzat

Axonometrikus tömegvázlat utca felől

Axonometrikus tömegvázlat

Szerkezeti modell