English

Balatonakali - lakóház

 
A közelmúltban frissen parcellázott, a Balaton parttól 1 km-re lévő területen a kialakult épített környezet, a viszonyítás semmi értékese referenciát, kapaszkodót nem szolgáltat. Ebben szinte minden környező településre hasonlít a hely.
A lejtős telekre földkiemeléssel és plató visszatöltéssel  alakítottuk ki az építési helyet, messze az utcavonaltól visszahúzva.
Az „L” alakú beépítés a Balatoni panorámára hangolt. Földszint és tetőtér beépítéssel nagyszámú szoba kialakítására volt igény. Az „L” alaprajz segítetett kialakítani.egy oldalról védett, de kifelé,a déli irányba megnyíló, benapozott intim belső udvart .
Hagyományos anyagokat alkalmaztunk, zömében bontott látszótégla, sötét cserépfedés és felületkezelt fa szerkezetek jelennek meg a homlokzaton.




Tervező: Vincze László - Mozsár Péter
Kivitelezés/Bonyolító: Ther Antal
Tervezés : 2005
 Kivitelezés: 2008