English

Horváth ház, Siófok

 

A tervezett családi ház földszintes, beépítetlen tetőterű, szabadon álló beépítésű, alacsony hajlásszögű tetővel fedett épület.

A telek a Balatontól gyalogosan 5 percre, egy csendes utcában található. A garázs az épület északnyugati, előrehúzott tömegében kerül kialakításra. A ház északi oldalán a szülői háló kisebb terasszal nyit a hátsó kertre, valamint a gyermek hálószobák helyezkednek itt el. A konyha-étkező-nappali csoport a déli oldalon nagy terasszal kapcsolódik a kerthez, a teraszt a tömegszerűen túlvezetett tető fedi, árnyékolja.

Az épület monolitikus megjelenését az egyszerű, 15°-os tetőformát elmetsző sokszögű alaprajzi kontúr szolgáltatja. A minden oldalról eltérő, változó formájú, szürke színű tömb keleti és déli irányban megnyílik, felhasad a fenyőktől tűzdelt kert felé.





Tervező: Vincze László DLA
Építész munkatárs: Szántay Zsófia
Látványtervek: Császár Szabolcs
Gépészet: PhQ-Kiss József
Statika: László Viktor
Épületszerkezetek: Rákosa Sándor-Szutor Tamás
Villamos tervek: Mészáros Balázs
Belsőépítészet: Vincze László-Szántay Zsófia
Tervezés: 2014