152 lakásos társasház, Zugló

Budapest XIV. kerületében, Zuglóban, a Rákos patak – a Miskolci út – és a Szuglói utca határolta 5,3 ha területre több építési ütemben közel 750 lakás és intézmény építését tervezi a fejlesztő, a Green Village Kft. A beépítésre és a terület hasznosítására több vizsgálati anyag készült. Ezek alapján készül ütemezve a terület több épülettömbből álló hasznosítása. A terület szabályozási tervének módosítását az OBELISZK STÚDIÓ, Mayer Andrea és Kotsis István készítették el.

Az ingatlan első ütemben megvalósuló tömbje a Miskolci út és Szugló utca sarki telek.

152 lakásos társasházi együttes belső udvar köré négy önálló lépcsőházi maggal szerkesztett alaprajzokból áll. A településképi elvárosoknak megfelelően lépcsőzve emelkedik a megengedett építménymagasságig a tömb. A  közterületek felé menyílik a belső udvar, a megnyitások felett hidakkal kötjük össze a tömböket . A földszinten üzletek, intézmények, a hidak alatt kitelepült vendéglátó teraszok, parkolók kapnak helyet.

Az építészeti karaktert a jelentős méretű erkélyek és teraszok adják, melyek tömör mellvédei, színes majolika kerámiával burkoltak, míg a keskenyebb erkélymezők üvegkorláttal készülnek.

A felső szinteken kialakuló nagyméretű tetőteraszok extenzív zöldtetővel készülhetnek, mint ahogy a lakó hidak is zöld fedést kapnak.

Tervezés: 2016