Családi ház, Siófok

Az épület a siófoki modern és késő modern nyaraló- és lakóépületek formavilágát viszi tovább. A közvetlen környezetében is megtalálható ennek a kornak egy, helyi védelmet élvező, alkotása. A szembe szomszéd helyi védettséget élvező, bauhaus stílusú nyaralóépület.

A telken elbontásra került egy befejezetlen, szerkezetkész, kétszintes, szabadon álló épület.

Az épülettömeg kialakításánál, elhelyezésénél és tájolásánál különösen fontos volt a meglévő fenyőfákhoz való igazodás. Az épület kétszintes (földszint + emelet), pince nélküli. A földszintes épülettömegben helyezkedik el a garázs. Az emeleten kaptak helyet a hálószobák, a földszinten a közösségi terek és a kiszolgáló funkciók. Két nagy földszinti terasz kapcsolódik az épülethez, amelyek áttört téglafalakkal részben takartak az utca és a szomszéd felől, így intim külső használati terei a háznak. A teraszok vasbeton födémekkel részben fedettek ez elsősorban az árnyékolás és esővédelem miatt volt indokolt.

A homlokzat látszótégla burkolata a dán Petersen Tegl manufaktúra termékeiből készül.

Tervezés: 2022