Sajtműhely és iroda, Budapest

Helyszín: Budapest, Erzsébet város, Szív utca. A földszinti üzlethelyiség teljes átalakításával egy iroda-műterem létrehozása volt a cél. Budapest azon részén a VI. kerületben, ahol a 80-as évek jellegzetes lerobbant belvárosi tömbjei a változatlanságban konzerválódtak. Ezt a területet a fejlesztések elkerülik, az épületállomány szinten tartása a tét. A sikeres és elismert családi cég szándékoltan költöztette reprezentatív irodáját közvetlen utcai portál mögé.

A tulajdonos igényeinek megfelelően a nagyvonalú tárgyaló, vezetői szoba köré egyetlen légtérben helyeztük el az operatív munkahelyet, a hátsó traktusban pedig a kiszolgáló helyiségeket. Az eredeti nyílászárók alapján a teljes portálsor cseréje megtörtént.

Az alig 60 nm-es tér intenzív beépítését sok egyedi beépített bútorral értük el. A terek lezárását és egymásba nyitását mobil tolófalak teszik lehetővé.

A belsőben FLEXFORM ülőbútorok, egyedi színezésű cseh TECHO irodabútorok kaptak helyet. Az egyedi függesztett fém lámpatestek Bedécs Kristóf iparművész munkái.

A térben egy, a Kieselbach gyűjtemény részét képező Sassy Attila pasztell kép 3 x 5 m-es nagyítása látható, melyet nyomtatással vittünk fel egy speciális hordózóra.

Tervező: Vincze László, Mozsár Péter

Lámpák: Bedécs Kristóf

Egyedi bútor: Sajben János

Vásárolt bútorok: FLEXFORM

Irodabútor: TECHO-Prága

Kivitelezés: Paczolay Kft.

Tervezés: 2003

Megvalósulás: 2003