Családi ház, Sóskút

Sóskút 1970-es években kiparcellázott területén található az építési telek.

A beépítés jellemzően szabadon álló, földszint plusz tetőtér beépítésű.

A telek övezeti előírása oldalhatáros beépítést ír elő.

A keskeny és hosszú telek jelentősen befolyásolta az alaprajzi formát. A telepítésnél fő szempont volt a keleti oldalon egy értékes kertsáv kialakítása, ugyanakkor a szomszéd épülettől való minél nagyobb távolság elérése. Egy hossztengelyre felfűzött, keskenyebb alaprajzi kontúr tudta teljesíteni ezeket a feltételeket. Így került az utcafrontra a nappali a fedett nyitott terasszal, és e mögé sorolódott a konyha, étkező.

A hálóhelyiségek a hátsó traktusba kerültek.

Az alacsony hajlásszögű magastető fémlemez fedéssel készül.

Külön figyelmet szentelt az építtető a déli terasz és az üvegezett felületek árnyékolására.

Tervezés: 2022