12 lakásos társasház, Óbuda

Az utca zártsorú 3-5 emeletes beépítésű.

A parkolókat a telek szélességi adottságai miatt a pinceszinten csak gazdaságtalan és nagy helyigényű rámpával lehet kialakítani. Ebből következik, hogy az utcaszinten az épület alatti nyitott térben helyeztük el a lakásokhoz biztosított  parkolókat. A parkolókon és behajtón kívül csak a lépcsőház-lift és a köré szervezett bejárati és tároló blokkok kapnak ezen a szinten helyet.
Beruházói cél a többfajta lakástípus kialakítása, valamint az egyéni vevői igények alapján a kis lakások összevonása, vagy a nagyobbak osztása. Preferenciaként kezeltük minden lakás esetében az erkélyt, vagy teraszt.
Az épület pince, földszint, 3 emelet, valamint tetőtér beépítésű.
A tetőtérben az egyik lakás belső kétszintes kialakítású.
A homlokzati falszerkezeten világos szürke kisméretű téglaburkolatot kombinálunk fehér festett betonfelületekkel.
A tető héjalása PREFA alumínium lemezből készül.
A korlátok hegesztett acélpálcás mázolt szerkezetek.
A nyílászárók háromrétegű üvegezéssel, műanyag profilokkal készülnek. A nagyméretű üvegezett ajtók a terasz kapcsolatoknál kiemelő-toló vasalattal mozgathatók.
A földszinti utcafronti térelhatároló szerkezet fonott fém háló és terpesztett rács, melyre futónövényeket telepítünk (vadszőlő, repkény, borostyán). A pincefal visszahúzásával az utcai telekhatárnál ennek a növényfalnak 40 cm szélességű teljes értékű földsávot biztosítunk.

Építészet: Vincze László dla, Frey Tamás, Bánáti Bodó, Szőke Zsófia, Lőcsei Vera

Gépészet: PhQ Kft.

Statika: Konstruaterv – László Viktor

elektromos terv: DORTERV – Dorgai Károly

Kert: Bán Karolin

Épületszerkezet: Barta Ferenc

Tervezés: 2016