Családi ház, Fótliget

A Fót környéki volt Károlyi birtok, majd munkásőr laktanya és kiképzőközpont területén található a Fótligeti Lakópark. A 26-os számú főközlekedési út mentén Budapest és Fót község határa között helyezkedik el. A csodálatos ősfás környezetben kialakított 45 ha-os területen 250 db építési telek található. A választott építési telek a terület határán helyezkedik el, közvetlen kapcsolatban az erdővel.

A tervezett épület két tömege egy belső udvart fog közre, ezzel teremtve meg a nappali-étkező intim hangulatát. Az épülettömegek alacsony hajlásszögű tetővel lettek szerkesztve.

Az épület falszerkezete YTONG blokkokból épült, külső oldali hőszigeteléssel és vágott-csiszolt mészkőlap burkolattal. A födémszerkezetek YTONG blokkokból és monolit szakaszokból készültek. A tető vasbeton koporsófödém átszellőztetett rétegrenddel ill. fémlemez héjalással épült.

Az épületet korszerű gépészeti rendszer működteti. A padló ill. falfűtést, illetve a mennyezethűtést hőszivattyú látja el. A tetőre szerelt napkollektorok a használati melegvizet biztosítják.

Az építészeti tervekhez teljes és részletes belsőépítészeti terv készült.

Tervező: Parádi Kornélia

Belsőépítészet: Parádi Kornélia

Kivitelezés: Barna Ervin

Egyedi asztalosszerkezetek: Sajben János

Tervezés: 2005

Megvalósulás: 2007