55 lakásos társasház, Siófok

Az egykori HOTEL PRESS üdülő Siófok nyugati, balatonszéplaki részén, közvetlenül a Balaton partján helyezkedett el. A tóparttól a telket csupán egy füves sétány választotta el. Az 1970-es évek elején épült, Magyar Újságírók Országos Szövetségének kezelésébe adott 3 hotel épület az Interpress, Press és a Radio Inn egységes szép, harmonikus rendszerben jött létre. Az együttes tervezője a LAKÓTERV a 70-es évek egyik legnagyobb állami tervező intézete volt. Az évek óta üresen álló HOTEL PRESS üdülő bontása 2016-ban történt meg, ennek helyére került az új lakóház.

Az ingatlan szomszédságában 2015-ig állt a legendás, lábakra állított kör alaprajzú Orion Bár.

Az 55 lakásos társasház fejlesztése 2016-ban kezdődött meg az eredeti épület helyére, a tópartra merőleges telepítéssel.

A telepítésnek és a körbefutó teraszoknak köszönhetően minden lakásból rálátni a vízre. A formálásnál lényeges szempont volt az épület folytonos erkély és teraszlemezekkel körberajzolt jellege, ahol a tényleges homlokzat mélyebbre visszahúzva nagyméretű üvegezett falakkal jön létre. Az erkély konzolok biztosítják a természetes árnyékolást.

A helyből, a víz közelségéből fakadóan az átlagot meghaladó teraszméret igénye, a széles fix és mozgatható üvegezett mezőkből összeálló homlokzat a tervezési program alapköve.

A gépészet megújuló energiát használó levegős hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer.

Tervezés éve: 2016
Megvalósulás: 2021